2016-2017 Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Kayıt Yenileme İşlemleri

Katkı Payı / Öğretim Ücreti Ödemeleri  05.09.2016  09.09.2016
Ders Kayıtları  05.09.2016  09.09.2016
Ders Ekleme-Bırakma, Geç Kayıtlar ve Danışman Onayları  19.09.2016  23.09.2016

2016-2017 Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Kayıt Yenileme İşlemleri (Tıp Fakültesi hariç) tüm enstitü, fakülte ve yüksekokullar için 05-09 Eylül 2016 tarihleri arasında yapılacaktır.

• Katkı Payı ve Öğretim Ücretleri, yukarıda belirtilen tarihler arasında herhangi bir Ziraat Bankası ATM'si veya internet şubesi aracılığıyla öğrenci numarası ile yatırılacaktır (Normal öğretim süresini okuyan örgün öğretim öğrencileri katkı payı yatırmayacaklardır. Bu öğrencilerin banka işlemleri bulunmadığından belirtilen tarihler arasında Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) üzerinden kayıt yenileme işlemlerini yapacaklardır.
  • 2016-2017 Öğretim Yılı Katkı Payı ve Öğrenim Ücretleri için tıklayınız.
  • Katkı Payını veya Öğretim Ücretini yatıran öğrenciler https://obs.comu.edu.tr adresine giriş yaparak Öğrenci / İşlemler menüsü altındaki Ders Seçme linkinden Ders Seçme Ekranına ulaşabilirler. Ekrana bu dönem almanız gereken derslerin listesi gelecektir. Danışmanınızla irtibata geçerek almanız gereken dersleri seçip kayıt yenileme işlemini tamamlamanız gerekmektedir.
  • Not: Başarısızlık nedeniyle veya not yükseltmek amacıyla tekrara alınacak derslerin kodlarını transkriptlerinizden kontrol ediniz.
  • 2016 girişli öğrencilerin ders seçme işlemi bulunmamaktadır. İlgili öğrencilerin dersleri danışmanları tarafından atanacaktır.
  • Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) giriş parolasını unutan öğrenciler, yeni parolalarını öğrenim gördükleri okulun öğrenci işleri bürolarından temin edebilirler.
  • Lisansüstü öğrencileri, kayıt yenileme işlemleri için ilgili enstitülerin web sayfalarından bilgi alabilirler.