2018-2019 Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Kayıt Yenileme İşlemleri

Katkı Payı / Öğretim Ücreti Ödemeleri  04.02.2019  08.02.2019
Ders Kayıtları  04.02.2019  08.02.2019
Ders Ekleme-Bırakma, Geç Kayıtlar ve Danışman Onayları 11.02.2019  15.02.2019

2018-2019 Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Kayıt Yenileme İşlemleri (Tıp Fakültesi, Turizm Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi ve Yabancı Diller Yüksekokulu hariç) tüm enstitü, fakülte ve yüksekokullar için 04-08 Şubat 2019 tarihleri arasında yapılacaktır.

• Katkı Payı ve Öğretim Ücretleri, yukarıda belirtilen tarihler arasında herhangi bir Ziraat Bankası ATM'si veya internet şubesi aracılığıyla TC Kimlik No ile yatırılacaktır. Normal öğretim süresini okuyan örgün öğretim öğrencileri katkı payı yatırmayacaklardır. Bu öğrencilerin banka işlemleri bulunmadığından belirtilen tarihler arasında Kampüs Bilgi Sistemi (https://ubys.comu.edu.tr/) üzerinden kayıt yenileme işlemlerini yapacaklardır.
  • 2018-2019 Öğretim Yılı Katkı Payı ve Öğrenim Ücretleri için tıklayınız.

ÖNEMLİ HATIRLATMA
07.07.2018  tarih ve 30471 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 2018/12007 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı’nın 10. Maddesinin 3. Fıkrası'na göre; "Öğrencinin kayıtlı olduğu sadece bir programın öğrenci katkı payı, Devletçe karşılanır. Birinci öğretim veya açık öğretim kapsamında bir programa kayıtlı iken aynı kapsamda ikinci bir yükseköğretim programına (çift ana dal programları hariç olmak üzere) kayıt yaptırılması halinde ikinci yükseköğretim programına ait öğrenci katkı payları, öğrencilerin kendileri tarafından karşılanır.

2018/12007 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı’nın 10. Maddesinin 3. Fıkrası'nı görmek için tıklayınız...

2015-2016 Öğretim Yılı ve sonrasında kaydolan Yabancı Uyruklu Öğrencilerimiz 2018/12007 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı'nın 3.Maddesi uyarınca aşağıdaki miktarların 3 katını yatıracaklardır.

• Not: Başarısızlık nedeniyle veya not yükseltmek amacıyla tekrara alınacak derslerin kodlarını transkriptlerinizden kontrol ediniz. (Başarısızlık nedeniyle veya not yükseltmek amacıyla tekrara alınacak derslerin eski kodlarıyla aynı koda sahip olmaları gerekmektedir.) Katkı Payını veya Öğretim Ücretini yatıran öğrenciler https://ubys.comu.edu.tr/ adresine giriş yaparak Menü > Öğrenci Sistemi > Öğrenci Bilgi Ekranı > Ders Seçimi - Kayıt Yenileme bağlantısından ders seçme ekranına ulaşabilirler. Ekrana bu dönem almanız gereken derslerin listesi gelecektir. Ekranda zorunlu dersler ve seçmeli dersler ayrı sekmelerde yer almaktadır. Almanız gereken dersleri seçip "Danışman Onayına Gönder" butonuna basarak kayıt yenileme işlemini tamamlamanız gerekmektedir.
  • Lisansüstü öğrencileri, kayıt yenileme işlemleri için ilgili enstitülerin web sayfalarından bilgi alabilirler.