Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu

Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu İlk Mezunlarını Verdi
33-hnux-r1.jpg
33-hnux-r2.jpg

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Mezuniyet Töreni Anemos Otelde gerçekleştirildi. Törene ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Feyzi Uğur, Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. H. Rıdvan Yurtseven, Gökçeada Protokolü'nün yanı sıra akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törenin açılış konuşması okul birincisi Büşra Eren tarafından gerçekleştirildi. Büşra Eren'' Konuşmasında bizleri dört sene boyunca destekleyen ailemize, tüm hocalarımıza ve okul çalışanlarımıza teşekkür ederek başlamak istiyorum. Adaya geldiğimiz ilk yılda adayı hiç sevmeyeceğimi düşünürken bu yıl mezuniyet bu kadar zor olacağını ve adadan ayrılmanın bu kadar üzücü olacağını hiç düşünmemiştim. Dünyanın ilk Cittaslow adasında okumak bizim için bir ayrıcalıktır. Tüm olumsuzlukları bir kenara bırakarak daha bilinçli, topluma daha faydalı bireyler olmamız gerekiyor. Mezun olduktan sonra da görevlerimiz daha çok artıyor. Bize dört sene boyunca emek veren tüm hocalarıma sonsuz teşekkür ediyorum ''dedi.

Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. H. Rıdvan Yurtseven '' İlk mezunlarımızı verdiğimiz bugün yanımızda olan herkese çok teşekkür ediyorum. Bugün burada ikinci bir güzelliği yaşama şansına sahip oldum. Gökçeada Meslek Yüksekokulu ilk mezunlarını verirken yaş kütüğünü yine ben seçmiştim. Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ilk mezunlarını verirken yine yaş kütüğünü seçmek bana nasip oldu. Ne mutlu bana ki her iki okulunda kuruluşunda çalışıp ilk mezunları verdim. Bugün hem sevinçli hem hüzünlü bir günü beraber yaşıyoruz. Sevinçliyiz çünkü eğittiğimiz arkadaşlarımız mezun oluyorlar, hüzünlüyüz çünkü aramızdan ayrılıyorlar. Öğrencilerimizden bundan sonraki yaşamlarında üç şey istiyorum. Bu üç şey aslında her şeyin temelinde olan sevgiye dayalı, Birincisi eğitimden vazgeçmemeliler çünkü hayat yaşam boyu bir eğitimdir. İkincisi ülkelerini sevmeliler, dünyayı sevmeliler, dünyada yaşayan insanları sevmeliler. Bu coşkuya sahip olurlarsa her yaşadıkları toplumda kendileri ile barışık ve aynı zamanda toplumlarıyla da barışık olurlar. Üçüncü olarak da kendinizi sevin. Kendinizi severseniz her şeye sevgiyle yaklaşırsınız. Gözlerinizdeki ışıltı hiç kaybolmasın, biz sizi unutmayacağız ne şimdi ne daha sonra. Yolunuz açık olsun'' dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Feyzi Uğur ise konuşmasında ''Değerli hocalarımız, sevgili öğrenciler ve değerli veliler hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. ÇOMÜ mezuniyet törenleri bildiğiniz gibi tek bir yerde stadyumda kutlanıyordu. Bu yıl ise tadilat sebebiyle her okul kendi törenini kendisi yapmak durumunda kaldı. On günlük bir süreçte gerçekleşiyor bu mezuniyetler. Bizler de farklı birimlerde törenlere katılıyoruz. Her birimin kendine özgü bir havası ve duygusu var. Bu günde burada çok farklı duygularla öğrencilerimize seslenmek durumundayız. Sevgili veliler çocuklarınızı dört yıl önce bu okula emanet ettiniz. Benim anladığım kadarıyla sizin çocuklarınız buradaki hocaların evlatları gibi olmuşlar. Bu törende bende bu duyguyu çok hissettim. Bu anlamda hem öğrencilerimizi hem de hocalarımızı kutluyorum. Artık bizim görevimiz bitti ama sizler evlatlarınızın peşini bırakmayınız. Hocalarımızı tekrar kutlamak istiyorum çünkü her öğrencimizde onların birer ışıltısı var, emeği var. Öğrencilerimize de birkaç söz söylemek isterim, buradan mezun oldunuz, diploma aldınız. Bu belge çok önemli bir belge, artık hayatınızı kuracağınız, geçiminizi sağlayacağınız, evlatlarınızla birlikte, ailelerinizle birlikte hayat boyu var olmanızı sağlayacağınız bu diplomanın içerisini kişiliğinizle, erdeminizle, şahsiyetinizle, ahlakınızla, dürüstlüğünüzle, ülke sevginizle, vatan sevginizle, insan sevginizle doldurunuz. Çanakkale pek çok şeyin anlam bulduğu bir toprak, siz bu toprakların havasını soludunuz, suyunu içtiniz ve ekmeğini yediniz. Lütfen bunun da her zaman değerini bilin. Bu törende emeği geçen herkese teşekkür ederim ''dedi.

Konuşmaların ardından mezun öğrencilere diplomaları verildi. Mezuniyet töreni ikramların ardından son buldu.

Haber ve Fotoğraflar: Ebru Yurtseven

Editör: Öznur B. Doğangün