Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu

GUBY Neolokal'de temsil edildi


Maksut AŞKAR ve dünyanın en ünlü restoranlarından biri olan El Celler de Can Roca'nın şefleri olan Roca kardeşler Türkiye'nin tanınmış gurme ve şeflerini ağırladı.

51-xynu-r1.jpg

Organizasyona Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu dördüncü sınıf öğrencisi Kübra HOŞ da okulumuzu temsilen katılmıştır. Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden seçilen 10 öğrenci ile hem ziyafete hazırlık hem de eğitim maksadıyla çalışmalar yapıldı. Bu çalışmaların sonucunda öğrencilerden ikisi Girona'da 6 aylık staj hakkı kazandı. Bu çalışmalara ve hazırlıklara da Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu dördüncü sınıf öğrencisi Kübra HOŞ da katıldı.

İspanya'nın Girona kentindeki ''El Celler de Can Roca'' adında 3 Michelin yıldızlı ve 2013 ile 2015 yıllarında dünyanın en iyi restoranı seçilen restoranın sahipleri ve şefleri Joan, Josep, Jordi Roca tarihleri arasında İstanbul'daydı.

Ekibiyle dünya turnesine çıkan ekip bu turnede İstanbul Karaköy, Salt Galata'da bulunan Maksut Aşkar'ın restoranı Neolokal'de 3 günlük ve sadece özel davetlilerin katılabildiği bir ziyafet verdiler. Vedat Milor'un da katıldığı ziyafete Mehmet Günsür ile Kemal Demirasal da 40 kişilik ekipleriyle geldiler. Verdikleri ziyafette geleneksel Türk lezzetlerini modern mutfak teknikleriyle birleştirdiler. Turne sonrasında ''Turkish Parfume'' adında ve içeriğinde safran lokumu, gül suyu ve şeftalili sorbe, tarçın, antep fıstığı, pişmaniye bulun bir tatlıyı da El Celler de Can Roca'nın menüsüne eklediler. Türkiye'de oldukları sırada MSA ve Salt Galata'da ''Yerel Güzeldir'' adında bir seminer de verdiler.

Haber ile alakalı Vedat Milor yazısına ulaşmak için lütfen tıklayınız...

51-xynu-r2.jpg
51-xynu-r3.jpg

51-xynu-r4.jpg