Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu

Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu 2023-2024 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni gerçekleştirildi.

Mezuniyet Töreni

2023-2024 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni 16.05.2024 tarihinde GUBY Asiye Karadeniz Binası fuaye alanında gerçekleştirildi.

Törene, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, GUBY Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hande Kandur Arslan, Gökçeada Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Gülay Keskin, Kalite Geliştirme ve Kurumsal İzleme Koordnatörü Dr. Öğr. Üyesi Erdem Kan, Genel Sekreter Yardımcısı Öğr. Gör. Tanju Güdük, GUBY personeli, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Törene GUBY 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm birincisi Mine Kök’ün konuşmasıyla başlandı. Mine Kök, Gökçeada’da geçirdikleri dört yıllık eğitim hayatlarının göz açıp kapayıncaya kadar geçmesini ön plana çıkararak başladığı konuşmasına, üzerlerindeki emekten dolayı tüm akademik ve idari personele ettiği teşekkür ile devam etti. Ardından, Gökçeada Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hande Kandur Arslan konuşmalarını yapmak üzere kürsüye gelerek mezun öğrencilerimiz ve ailelerine seslenerek günün anlam ve önemine ithafen bir konuşma gerçekleştirdi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya da konuşmasında; mezunlarımızın bundan sonraki yaşamlarında ülkemizeç yapacakları katkılarda ve başarılarında ÇOMÜ olarak yaşayacakları gururdan bahsetti. Sonrasında ise diploma törenine geçildi.

Diploma törenine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya tarafından, GUBY 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm birincisi Mine Kök’ün başarı belgesi takdimi ile başlandı. Ardından, 2023 Dünya Helal Zirvesi Aşçılar Şampiyonası’nda üniversiteler arası kategorisinde ikinci kez dünya şampiyonu olarak ÇOMÜ En’leri Kapsamında Toplumsal Katkı Ödülünü almaya hak kazanan Mine Kök, Gülnaz Meyda, Ümit Getirici, Ersan Saygın Güneş ve Öğr. Gör. Zeynep Ceren Akkök’e; Dr. Öğr. Üyesi Senem Ergan'a 2023 yılı TÜBİTAK 2209- A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında gerçekleştirmiş olduğu proje akademik danışmanlığı hizmetleriyle eğitim öğretimin kalitesini arttırmaya sunduğu katkıdan dolayı ÇOMÜ En’leri Kapsamında Eğitim/Öğretim Kalite ödülünü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya takdim etti. Belediye Başkanı Bülent Ecevit Atalay’ın Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölüm İkincisi Şule Batur’a; GUBY Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hande Kandur Arslan’ın bölüm üçüncüsü Gülnaz Meyda’ya başarı belgelerini vermesi ile tören devam etti. Tüm mezun öğrencilerimizin başarı belgelerini almaları ve kep fırlatmalarının akabinde toplu ve bireysel fotoğraf çekimi ve pilav ikramı ile tören sona erdi.