GUBY Ders Planı Güncelleme ve Dış Paydaş Toplantısı

Dış Paydaş Toplantısı

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü'nün 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı itibarıyla geçerli olacak 7+1 eğitim sistemi uyumlu yeni öğretim planını belirlemek amacıyla, 15 Mayıs 2024 tarihinde yüksekokulumuzun toplantı salonunda sektör temsilcileriyle bir dış paydaş toplantısı gerçekleştirilmiştir.

Toplantıya, GUBY Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hande Kandur Arslan başkanlık etmiştir. Yeni öğretim planı ile ilgili önerilen dersler ve taslak planın detayları sektör temsilcilerine sunularak, onların görüş ve önerileri alınmış; paydaş ilişkileri bağlamında işbirliği fırsatları masaya yatırılmıştır.

Toplantıda öne çıkan başlıca konular şunlar olmuştur:

• İstihdam ve İşbaşı Eğitim: Gökçeada’daki paydaş işletmelerin, öğrenci istihdam sayısını artırmak için hazırlık yapması gerekliliği vurgulanmıştır.
  • Özgüven ve Gelişim: Programa, öğrencilere özgüven kazandırıcı ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunacak uygulama derslerinin eklenmesi önerilmiştir.
  • İstihdam Protokolleri: Yüksekokul imkanları dışında da işletmelerin imzalanacak protokoller ile istihdama katkı sağlaması üzerinde durulmuştur.
  • Öğrenci Tarifleri: Öğrencilerin okulda uyguladığı ve/veya kendilerine ait tarifleri paydaş işletmelerde hazırlayarak sunması, bu sayede hem kendi gelişimlerine katkı sağlarken hem de işletmelere otantik bir hava katmaları teşvik edilmiştir.
  • Yerel Ürünler ve Festivaller: Gökçeada’nın yerel ürünlerinin tanıtılabileceği festival ve benzeri girişimlerin gerekliliği tartışılmıştır.
  • Sürdürülebilirlik ve Kültürel Hareketler: Tohumdan sofraya konsepti, Sakin Şehir ve Yavaş Yemek hareketlerine sahip çıkılması ve sürdürülebilirlik konuları üzerinde durulmuştur.

Sektör temsilcileri, bu konular üzerindeki fikirlerini ve mevcut durumlarını dile getirerek, ders planına eklenebilecek yeni dersler hakkında değerli katkılarda bulunmuşlardır.