Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu

YİNE YENİ YENİDEN “ŞAMPİYON GUBY”

Bu sene Milli Mutfak Hareketi teması ile düzenlenen 9. Dünya Helal Zirvesi Uluslararası Aşçılar Şampiyonası Üniversiteli Şefler Kategorisi’nde GUBY yine birinciliği kimseye kaptırmadı.

9. Dünya Helal Zirvesi ve 10. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Helal Expo Fuarı ile eş zamanlı olarak düzenlenen Uluslararası Aşçılık Şampiyonası, 23-26 Kasım 2023 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde dünyaca ünlü şefleri ve gastronomi dünyasının önde gelen isimlerini buluşturdu.

Dünya Aşçılar Şampiyonası (World Chefs Cup), Dünya Helal Zirvesi ve Helal Fuarı ile eş zamanlı olarak, İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşti. 41 ülkeden gelen 1000’e yakın aşçı dört gün boyunca kıyasıya yarıştı. 20 farklı kategoride düzenlenen yarışmada Üniversiteli Şefler kategorisinde yüksekokulumuz Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü öğrencileri birinciliği geçen sene de olduğu gibi kimseye kaptırmadı. Öğr. Gör. Zeynep Ceren Akkök liderliğinde yarışmaya hazırlanan Gülnaz Meyda, Mine Kök, Ersan Saygın Güneş ve Ümit Getirici geçtiğimiz yılki başarıyı tekrarlayarak hepimizi gururlandırdı.

ÇOMÜ Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü şampiyon öğrencileri etkinliğe, Yüksekokulumuz Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hande Kandur Arslan, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Özkan Yazar ve Ögr. Gör. Zeynep Ceren Akkök ile katıldılar.

Yarışmanın başından sonuna her anında öğrencilerimizin yanında bulunarak destek olan Şef Ufuk Evrim Karadağ ve Eren Akkök’e de katkılarından dolayı teşekkürü borç biliriz.