Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu

Dünya Gıda ve Tarım Örgütü ‘nün (FAO) mali olarak desteklediği “Gökçeada Ekosistem Yaklaşımlı Balıkçılık Yönetimi Projesi” açılış toplantısı Gökçeada’da gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin paydaşı olduğu ve araştırıcı olarak Prof.Dr. Adnan AYAZ ve Doç.Dr. Deniz ACARLI’nın katıldığı, yürütücülüğünü ise Ege Üniversitesi’nden Prof.Dr. Vahdet ÜNAL’ın yaptığı projenin açılış toplantısı 20.02.2020 tarihinde düzenlendi.

Dört üniversitenin de paydaş olarak yer aldığı proje, Gökçeada’da balıkçılığının gelecek kuşakların denizlerden yararlanabilme seçeneklerini tehlikeye atmadan, toplumsal ihtiyaçların çeşitliliğini karşılayabilecek şekilde, paydaşlarla birlikte planlama ve sürdürülebilir olarak yönetimini amaçlamakta. Dünya Gıda ve Tarım Örgütü’nü temsilen Marcelo Vasconsellos’un da katıldığı toplantı, proje paydaşları temsilcilerinin konuşmaları ve projenin tanıtımı ile sona erdi. Proje kapsamında toplamda 4 toplantı daha gerçekleştirilecek olup, ilk toplantının mayıs ayının son haftası gerçekleştirilmesi de bu toplantıda paydaşlar tarafından kararlaştırıldı.