Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu

GASTRONOMİDE DEV BULUŞMA

Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü ve Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı Dr.Öğr. Üyesi Mehmet Çavuşoğlu, Ankara’da düzenlenen Gastronomi Zirvesi’nde Yüksekokulumuzu temsil etti.

Ankara’da TRAVEL EXPO isimli Uluslararası Turizm Kongresi ile eş zamanlı olarak 22 -25 Mart tarihleri arasında ATO Congresium’da düzenlenen Gastronomi Zirvesi, gastronomi konusunda şimdiye kadar gerçekleştirilen en önemli buluşmalarından birine ev sahipliği yaptı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ankara Valiliği, Gazi Üniversitesi, Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON) ve Turizm Akademisyenleri Derneği (TUADER) tarafındanTürkiye’de bu alanda ilk kez gerçekleştirilen Turizm Zirvesi’nde Gastronomi Kongresi, Gastronomi Panelleri, 7 Bölge 14 Tadım Etkinliği ve Guinness Rekorlar Kitabı Dünyanın En Büyük Baklava Rekoru Denemesi gibi etkinlikler de düzenlendi.

Gastronomi Zirvesi’nde Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü ve Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı Dr.Öğr. Üyesi Mehmet ÇAVUŞOĞLU da sözlü olarak iki bildiri sundu. Gastronomi Zirvesi’nden çok önemli bilgiler elde ederek döndüklerini ifade eden Çavuşoğlu, “Üniversitelerin ilgili birimlerinden akademisyenleri, tüm sektör temsilcilerini ve konuyla ilgili diğer kişi ve kuruluşları biraraya getiren bu zirvenin ilgili tüm taraflara yeni bilgiler ve yeni bakış açıları kazandırmıştır” dedi.