Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu

Teknik Gezi

Gökçeada Uygulamlı Bilimler Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü ikinci sınıf öğrencileri, Öğr.Gör. Özkan YAZAR ile "İşlenmiş Et" dersi kapsamında, Lapseki Ulubay, Biga Belediyesi Mezbahanesi, Biga Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Atölyesi, Biga Zinde Süt Ürünleri üretim tesislerine teknik gezi gerçekleştirdi.

Ulubay tesislerinde, tesis  ve üretilen ürünler hakkında yetkililerce detaylı bilgi verildi. Biga Belediye Mezhabanesi'nde kesim hijyeni, hayvanların tesise girişi,kesim öncesi muyane, kesim ve yüzüm işlemleri, iç organların çıkartılması,karkas yarım ve çeyrek ayrımı,mezhane atık yönetimi,soğuk depolar, temizlik ve hijyen konu başlıklarını içeren bilgiler yetkililerce sunuldu. Zinde Süt Ürünleri firmasında üretilen ürünlerin, üretim ve paketleme aşamaları gözlemlenerek üretilen ürünlerin tadımı gerçekleştirildi.

Biga Meslek Yüksekoulu Müdürü  Öğr. Gör. Ertuğrul BİLGÜCÜ  Gıda İşleme Bölümü atölyesinde, günlük yapılan üretim hakkında bilgilendirme yaptı..Ürünlerin tadımı yapılarak laboratuvara yeni alınan cihazlar hakkında bilgi verdi.