Uzaktan Eğitim (Online Ders) Bilgilendirmesi

2020-2021 Akademik Yılı Güz Yarıyılı 08.09.2020 Tarihli Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Senatosu Kararları ile uzaktan eğitim yolu ile yapılacaktır. Bu konu ile ilgili olarak özellikle bu yıl kayıt yaptıran öğrencilerimizi bilgilendirmek amacıyla bu duyuru hazırlanmıştır.

1. 28 Eylül - 02 Ekim 2020 tarihlerinde tüm öğrencilerimiz ders kayıtlarını UBYS üzerinden bizzat yapmaları gerekmektedir. Ayrıca 05-09 Ekim 2020 tarihlerinde bölüm danışmanlarının kayıt onaylarını almalıdırlar. Kayıt onayı için danışmanınızla 0 286 887 23 02 nolu telefonumuzdan, danışman öğretim elemanının e-posta edresinden ya da UBYS mesaj bölümünden iletişime geçilebilir. Ders kayıt (kayıt yenileme) haftasında ayrıca konu ile ilgili duyurular yapılacaktır.

2. Dersler 05 Ekim 2020 tarihinde başlayacaktır. Dersler canlı anlatımla Microsoft Teams üzerinden yapılacaktır. Teams kullanımı ve giriş şifreleri ile ilgili ayrıca duyurular yapılacaktır.

3. Sınavlar Teams üzerinden online sınav yada UBYS üzerinden ödev teslimi olarak gerçekleştirilecektir.

4. Tüm deslerin metaryalleri (Ders sunuları, e-kitap, ders notu, ödevler vb.) UBYS sistemine yüklenmiştir. Ders kaydı yaptığınızda bu meteryallere erişim sağlayabilirsiniz.

5. Dersler her bir ders saati için 20 dakika olarak yapılacaktır. Örneğin üç ders saati olan "Gastronomiye Giriş" dersi için 3 ders için 20 şer dakikadan 60 dakika olarak tek yada birden fazla oturumda yapılacaktır.

6. Canlı derslere katılım zorunlu değildir (Devam zorunluluğu yoktur). Ancak UBYS'ye yüklü tüm metaryal, uygulama ve ödevlerden öğrencilerimiz sorumludur. Ders içeriği ve ayrıntıları sınıfta anlatılır şekilde uzaktan eğitimle (canlı ders ile) anlatılacağından öğrencilerimizin canlı ders için uygun ortamı hazırlamalarını tavsiye etmektedir.