Aşı Kararsızlığı Ücretsiz Webinarı

Sürekli Eğitim Merkezi bünyesinde Prof. Dr. Arzu MİRİCİ tarafından 23/09/2021 tarihinde ve 21:00 -23:00 saatleri arasında  Aşı Kararsızlığı ücretsiz webinar programı olacaktır. Başvuru için tıklayınız.

2020 yılının ilk aylarında ülkemizi ve tüm dünyayı etkisi altına alan “Pandemi “maalesef halen etkisini sürdürmektedir. 2021 yılı başından itibaren ülkemizde aşıya ulaşabilme imkanı olduğu halde, henüz toplumun sadece yarısı yeterli düzeyde aşılanabilmiştir.

Aşı kararsızlığı, tarihi çok eskiye dayanan ve halk sağlığını tehdit eden önemli bir durumdur. Genellikle sağlık bilimleri alanının kapsamına girse de; sosyal bilimlerin ve multidisipliner çalışmaların çözüme katkısı olacağı düşünülmektedir. Aşının bulaşıcı hastalıkların önlenmesindeki önemi nedeniyle; aşı kararsızlığı sorununun ne şekilde çözüleceği  hemen herkesin dikkatini çekmektedir. Konu ile ilgili araştırmalar ise, aşının zorunlu hale getirilmesinin aşı kararsızlığını ve hatta aşı reddini artırabileceğini ortaya koymaktadır. Bunun yerine; öncelikle  aşı konusunda kararsız kalan bireylerin bilgilendirilmesi önerilmektedir. Aşı yaptırmayı erteleyenler ya da aşı olsalar bile bu konuda kaygılarını sürdürenlerin tümü aynı şekilde düşünmemektedir.  Bu durumda davranış değişikliği geliştirmek için de tek bir model önerilmemekte ancak karşılıklı etkileşim amaçlanmaktadır.