Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu

Gastronominin Dijital Platformu “Kısık Ateş” 2019 Yılı Üniversiteler Etkinliklerinin İlkini Gökçeada'da Düzenledi

.

25.10.2019 tarihinde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğr.Gör. Özkan YAZAR’ın organize ettiği “Kısık Ateş”  etkinliği Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'nda gerçekleştirildi. Gastronominin dijital platformu “Kısık Ateş” 2019 Yılı üniversiteler etkinliklerinin ilkini Gökçeada'da düzenledi. Etkinliğe Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü öğrencileri, akademisyenler ve Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yükseokulu Müdür V. Öğr.Gör. Cahit AKKAYA da katıldı. 

Panel ve workshoptan oluşan etkinlikte ilk olarak İstanbul Okan Üniveristesi Gastronomi bölüm başkanı Dr Öğr. Üyesi İlkay GÖK "fonksiyonel gıdalar"  konusunda bilgi verdi. Devamında,  eğitmen şef Elif ÇITAK  "Yanık Cheesecake", Şef Ramin NURİYEV  Azeri mutfağından "Şah Pilavı"nı öğrenciler ile birlikte yaptı. Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği Kısık Ateş etkinliği misafir hoca ve şeflere sektör hakkında merak edilen sorular ve cevapları ile son buldu.