
Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından düzenlenen “5. Geleneksel Yaratıcı Tarifler Yarışması”, 22 Ekim 2025 Çarşamba günü saat 12:00’de gerçekleştirilecektir.
Bu yılın teması lavanta olarak belirlenmiş olup, yarışmaya katılacak gruplar lavantayı ana malzemelerden biri olarak kullanarak özgün tarifleriyle jüri karşısına çıkacaktır. Yarışmaya katılım, sadece GUBY öğrencilerinden oluşan üçer kişilik gruplar halinde mümkün olacaktır.
Ayrıntılı katılım şartları ve kurallar aşağıda belirtilmiştir;
Yarışma Tarihi: 22.10.2025 Saat: 12:00 GUBY
YARIŞMA KURALLARI
- Yarışmaya katılmak için ön şart GUBY öğrencisi olmaktır.
- Yarışmaya katılım gruplar halinde gerçekleşecek ve her grup 3 kişiden oluşacaktır.
- Katılımcı gruplar, lavantanın ana malzeme olarak kullanıldığı ve kendi belirledikleri özgün bir tarifle yarışmaya katılmalıdır.
- Yarışma süresi 90 dakikadır ve yalnızca tek yemek çeşidi hazırlanacaktır.
- Yemeğin tarifi, yarışmacı grup tarafından 13 EKİM 2025 tarihinde Saat: 17:00'a kadar şekil şartlarına uyularak hazırlanmış bir dosya ile öğrenci işlerine teslim edilecektir. Dosya formatı ektedir.
- Katılımcıların hazırladıkları dosyalar jüri tarafından ön elemeye tabi tutulacak, finale kalan 6 grup yarışmaya hak kazanacaktır.
- Ön eleme sonuçları 15 EKİM 2025 tarihinde GUBY web sayfası ve okul panolarından duyurulacaktır.
- Finale kalan gruplar, yarışma esnasında 4 sunum tabağı hazırlamak zorundadır.
- Finalistler grup numarası ve isimlerinin yazılı olduğu yaka kartları taşımak zorundadır.
- Yarışma sonunda kullandığı malzemeleri ve istasyonu gerekli düzen ve hijyen koşullarında teslim etmeyen gruplar diskalifiye edilecektir. (Maske, eldiven ve bone kullanımı zorunludur)
Not: Katılımcıların hazırlık sürecine katkı sunmak amacıyla, jüri tarafından kullanılacak örnek puanlama cetveli de duyuruya eklenmiştir.