Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu

2. Geleneksel “Ispanaklı Tarifler” Yarışması Beklenen Çekişmeye Sahne Oldu

Yarışma

Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nda düzenlenen etkinlikler hız kesmeden ediyor. 2022-2023 Akademik yılı Güz döneminin en dikkat çeken etkinlikleri arasında yer alan ve ıspanaklı tarifler teması ile gerçekleştirilen “2. Geleneksel Tarifler Yemek Yarışması” okulumuz öğrencilerinin yoğun ilgisi ile karşılandı. Başvuran adaylar arasından yapılan ön elemede yarışmaya hak kazanan 10 ekip Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Atölyesi’nde hünerlerini sergiledi.

GUBY akademisyenlerinin jüri üyeliğini yaptığı yarışmada katılımcılar, sunumlarını aynı zamanda yüksekokul dış paydaşları olan Gökçeadalı yiyecek içecek işletmecilerine de yaptılar.

Yarışmada Senanur Pekdoğru ve Umutcan Aksu “Gizli Düş” tarifiyle birinci olurken; Elif Altınsoy ve Edanur Kuru “Kristal Mantı”, tarifi ile ikinci, Aleyna Dinç ve Emine Boz ise “Yeşil Kiros” isimli tarifle üçüncü oldular.

Yarışmanın ardından düzenlenen ödül töreninde, dereceye giren öğrencilere ödüller, madalyaları ve teşekkür belgeleri, Yüksekokul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa EKİCİ, misafir işletmeciler ve jüri üyelerince takdim edildi.

Organizasyonun hazırlık ve düzenlenme aşamasının her anında destek olarak hazır bulunan başta “GÖREVLİ” ekibindeki öğrencilerimiz olmak üzere tüm GUBY ailesine, katılımlarıyla ve değerlendirmeleriyle yarışmayı onurlandıran dış paydaş işletmecilerimize teşekkürlerimizi borç biliriz.