Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu

Erasmus Ders Verme Hareketliliği ve Personel Hareketliliği Programı kapsamında University of Oradea, Faculty of Environmental Protection’a Giden Akademik Personel Ziyareti

Erasmus Ders Verme Hareketliliği ve Personel Hareketliliği Programı

GUBY Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Özkan Yazar, Erasmus Ders Verme Hareketliliği ve Personel Hareketliliği Programı kapsamında Romanya’nın Oradea kentinde bulunan University of Oradea, Faculty of Environmental Protection, Gastronomi programına “Giden Akademik Personel Ziyareti” gerçekleştirdi.

Program kapsamında, master ve lisans düzeyindeki öğrencilere Öğr. Gör. Özkan Yazar tarafından Türk Mutfağı'ndan seçkin yemeklerin uygulamalı sunumu yapıldı. Ayrıca bölüm akademisyenleri ile yapılan toplantılarda, ortak proje geliştirme ve bölümler arası işbirliğinin devamı yönünde kararlar alındı.

Son olarak, 10 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirilen uluslararası gastronomi/yemek yarışmasında onursal jüri olarak yer alan Öğr. Gör. Özkan Yazar, yarışan yemekleri deneyimleyip, dereceye giren yarışmacılara ödüllerini takdim etti. Yarışmanın ardından, günün anısına istinaden bölüm hocaları tarafından Öğr. Gör. Özkan Yazar'a uluslararası jüri ödülü takdim edildi.