Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, İşlenmiş Et Ürünleri dersi kapsamında dış paydaşlarımızdan Meydan Et Şarküteri'de uygulamalı bir eğitime katıldı. Öğr. Gör. Özkan Yazar’ın yürütücülüğünde gerçekleştirilen derste, sektör ve üniversite işbirliğiyle öğrencilerin ilgili konuları yerinde deneyimlemeleri sağlandı.
Meydan Et Şarküteri'nin satış reyonunda karkas ada kuzusunun işlenmesi, etin bölümleri ve elde edilen ürünlerin öğrencilere uygulamalı olarak gösterildiği derste, öğrencilerin mesleki becerilerini geliştirmelerine olanak tanındı. Et ve gıda ürünlerinin üretim aşamaları hakkında ayrıntılı bilgi edinerek sektörel deneyim kazanan öğrenciler, uygulamalı eğitimle teorik bilgilerini pekiştirdiler.
Etkinlik, Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'nun dış paydaş işletmelerle yaptığı işbirliklerinin bir parçası olarak gerçekleştirildi. Meydan Et Şarküteri işletmecisi Cemil Ataman’a, öğrencilere sağladığı bu değerli deneyim fırsatı ve paylaştığı bilgiler için teşekkür ederiz.