Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu

Geleneksel Okulumuza Hoşgeldiniz Etkinliği “Kabaklı Tarifler” Yarışması Büyük Heyecana Sahne Oldu

.

Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nda 10.11.2022 tarihinde düzenlenen Geleneksel Okulumuza Hoşgeldiniz Etkinliği “Kabaklı Tarifler” Yarışması büyük bir heyecana sahne oldu. Toplamda 14 ekibin katıldığı etkinlikte, yarışmanın teması olan balkabağının ön plana çıkarıldığı yemekler kıyasıya yarıştı. GUBY akademisyenlerinin jüri üyeliğini yaptığı yarışmada katılımcılar, sunumlarını aynı zamanda yüksekokul dış paydaşları olan Gökçeadalı yiyecek içecek işletmecilerine de yaptılar.

Yarışmayı Seda KÖSE ve Rüstem ŞÜKÜR’den oluşan Grup 6, “Balkabağı Turtası” isimli tarifiyle kazanırken; Ümit GETİRİCİ, Ersan SAYGIN ve Gülnaz MEYDA’dan oluşan Grup14, “Balkabağı Tarlası” isimli tarifiyle ikinci ve bireysel olarak yarışan Elif ALTINSOY “This is Balkan” tarifiyle üçüncü oldular.

Yarışmanın ardından düzenlenen ödül töreninde, dereceye giren öğrencilere madalyaları ve teşekkür belgeleri, Yüksekokul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa EKİCİ ve misafir işletmecilerce takdim edildi. Etkinliğin 10 Kasın tarihinde düzenlenmiş olması dolayısı ile ödül töreni ardından gerçekleştirilen müzik dinletisinde Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği şarkılar seslendirildi.

Tüm katılımcıların büyük bir heyecan yaşadığı organizasyonda, yarışmaya müzik dinletisiyle destek veren GUBY müzik grubundan Yağmur Tamyol, Muhammet Demirci, Semih Davut KAVAK ve organizasyonun hazırlık ve düzenlenme aşamasının her anında destek olarak hazır bulunan tüm GUBY ailesine, katılımlarıyla ve değerlendirmeleriyle yarışmayı onurlandıran dış paydaş işletmecilerimize teşekkürlerimizi sunarız.