GÖKÇEADA UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU İLE TÜRKİYE SUALTI SPORLARI FEDERASYONU (TSSF) ARASINDA SCUBA DALIŞ EĞİTİM ÖĞRETİMİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel ACER ile Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) Başkanı Doç. Dr. Şahin ÖZENtarafından02 Şubat 2017 tarihindeimzalan SCUBA Dalış Eğitim Öğretimiprotokolü ile Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Balıkçılık Teknolojisi Bölümü öğrencilerinin CMAS dalış brövelerini almaları kolaylaştı.

Balıkçılık Teknolojisi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Herdem Aslan yaptığı açıklamada, bölümümüzün ders müfredatında bulunan SCUBA dalış derslerini başarıyla geçen öğrencilerin,4. yarıyıl sonunda 1 Yıldız, 6. yarıyıl sonunda 2 Yıldız ve 8. Yarıyıl sonunda 3 Yıldız TSSF-CMAS onaylı dalıcı belgeleriniyalnızca evrak bedellerini TSSF’ye ödeyerek alabileceklerini belirtti. Aslan, 10 yıl boyunca geçerli olacak olan söz konusubu protokolle, bilimsel bilgilerle donatılmış öğrencilerimizin, ülkemizin ihtiyaç duyacağıher türlü sualtı çalışmasında görev almalarınınözendirici olacağını ifade etti.