Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu

GUBY Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Akreditasyon Saha Ziyareti Tamamlandı

Akreditasyon

Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünün akreditasyon başvurusu kapsamında, Turizm Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu tarafından 13-14-15 Kasım tarihlerinde Akreditasyon Değerlendirme Ziyareti gerçekleştirildi.

Ziyaret programının açılış kısmında bölüm ve birim yapısına ilişkin bilgilendirmeler yapılarak süreç hakkında genel tanıtım gerçekleştirildi.

Programın ana bölümünde ise TURAK değerlendirme ekibi akademik ve idari personel ile öğrencilerle kapsamlı görüşmeler yaptı, bölümün eğitim-öğretim süreçleri, fiziki imkanları ve kalite güvence mekanizmalarına dair incelemelerde bulundu.

Bu aşama kapsamında 14 Kasım 2025 tarihinde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri tarafından değerlendirme ekibi ve protokol üyelerine yönelik bir davet ve yemek organizasyonu düzenlendi. Davete TURAK ekibinin yanı sıra Gökçeada Kaymakamı Osman Acar, Gökçeada Belediye Başkanı Bülent Ecevit Atalay, ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Evren Karayerl Gökkaya, GUBY Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hande Kandur Arslan, Gökçeada Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Gülay Keskin, GUBY Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Özkan Yazar, GUBY Sekreter V. Medet Yıldırım ve akademik personel katıldı. Öğrenciler tarafından hazırlanan menü misafirlere sunuldu ve bölümün uygulamalı eğitim yetkinliği TURAK saha ekibine tanıtıldı.

Programın değerlendirme ve kapanış kısmında TURAK ekibi dış paydaşlarla görüşmeler yaparak bölümün paydaş ilişkileri ve kalite süreçlerine katkı düzeyini inceledi. Yapılan kapanış toplantısının ardından Akreditasyon Değerlendirme Ziyareti tamamlandı.