Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu

GUBY'li Öğrenciden Altın Madalya

19 Mayıs 2017 tarihinde İstanbul Mecidiyeköy Trump Alışveriş Merkezinde PabirDer (Pizza Ustaları ve Aşçıları Birlikteliği) tarafından gerçekleştirilen 1. Türkiye Pizza Şampiyonası'na katılan Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu öğrencisi Meryem YAVUZ yarışmadan altın madalya ile döndü.

 

            Yarışmada altın madalya alan öğrencimiz Meryem YAVUZ kazandığı madalya, başarı belgesi ve kupayla Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Ufuk ATEŞ eşliğinde Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet ÇAVUŞOĞLU’nu makamında ziyaret etmiştir. Yüksekokul müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet ÇAVUŞOĞLU yarışmada altın madalya kazanan öğrenci ve bölüm hocalarına teşekkür edip başarılarının devamını dilemiştir.

            Pabir Der Başkanı Şef Aşçı Yavuz HOŞKAL ve Taşfed Yönetim Kurulu Üyesi Yalçın MANAV'ın da katılımlarıyla gerçekleştirilen yarışmaya Gökçeada ve Çanakkale'ye özgü tatların ön plana çıktığı "Sarı mercimek unlu ve Gökçeada kakuleli dibek kahveli, taze Ezine beyaz peynirli ve Gökçeada dağ kekiği eşliğinde melki ve kuzu göbeği mantarlı pizza" ile katılan Meryem YAVUZ yarışmada rakiplerini geçerek "Üniversite Pizza" kategorisinde altın madalyaya layık görüldü. Altın madalya ve sertifikasının yanı sıra klasman/kategori birinciliği kupasını da alan Meryem YAVUZ aynı zamanda 2017 Genç Aşçılar Milli Takımı üyesidir.