Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu

GUBY’nin ve GMYO’nun Akademik Kurul Toplantıları Gerçekleşti

Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu (GUBY) ve Gökçeada Meslek Yüksekokulu’nun (GMYO) ortaklaşa gerçekleştirdiği akademik kurul toplantısı, Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Bacak, GUBY Müdürü Öğr. Gör. Cahit Akkaya, GMYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Erkan Bil, akademik ve idari personelin katılımı ile gerçekleşti.

 

26 Temmuz Cuma günü GMYO Konferans Salonu’nda gerçekleşen akademik kurul toplantısında saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Gökçeada Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Erkan Bil ve Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Cahit Akkaya’nın öğretim üyelerinin akademik performansları, proje sayıları ve yayınlar ile birimlerin faaliyetlerine dair bilgilendirmelerinin bulunduğu sunumla devam etti. Ardından Rektör Prof. Dr. Sedat Murat’ın konuşmasına geçildi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat:

Hiçbir başarı tesadüf değildir!

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektör Prof. Dr. Sedat Murat konuşmasında, “Hiçbir başarı tesadüf değildir. Üniversitemizin Türkiye’nin en iyi 20 üniversitesi arasına girmesini istiyorsak hep birlikte çok çalışmalıyız” vurgusunu yaptı.

Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, üniversitelerin her aşamada araştırma faaliyetlerine önem vermesi gerektiğini belirterek, “öğretim elemanlarımız derslerdeki başarısı yanında, bilimsel amaçlı araştırmalar ve akademik yayınlar yaparak da bilime katkı sağlamalıdır. Bunu gerçekleştirmenin yolu ise çok çalışmaktan geçmektedir. Aziz Sancar çok çalışmasaydı Nobel Ödülü alabilir miydi, adını tüm dünyaya duyurabilir miydi?” diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Sedat Murat’ın konuşmasının ardından soru – cevap bölümüne geçilen toplantı her iki okulda görev yapan öğretim elemanlarının çeşitli konulara ilişkin yaptığı konuşmalarla sona erdi.

Gökçeada Meslek Yüksekokulu’ndaki toplantının ardından her iki okulda da incelemelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, buradaki görüşmelerini tamamladıktan sonra üniversite tarafından yaptırılan lojman ve misafirhane binasında incelemelerde bulundu. Prof. Dr. Sedat Murat binanın Gökçeada’da görevli olan hocaların konaklama sorununu çözdüğünü belirtti.

Rektör Prof. Dr. Sedat Murat; Gökçeada Belediye Başkanlığı’nı, Gökçeada 5. Komando Alay Komutanlığı’nı, Gökçeada İlçe Emniyet Müdürlüğü’nü ve İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Gökçeada Deniz Araştırma Birimi’ni, ziyaret etti.

Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, kurum ziyaretlerini gerçekleştirdikten sonra adanın tarihi ve turistik yerlerini gezerek Gökçeada ziyareti tamamladı.