İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi Gökçeada Deniz Araştırma Birimi Müze Gezisi

Gezi

07.03.2024 tarihinde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, GUBY Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Özkan Yazar eşliğinde, dış paydaşlarımızdan İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi Gökçeada Deniz Araştırma Birimi’nin Kaleköy’deki yerleşkesine müze gezisi düzenledi. Gezide ilk olarak, Gökçeada Deniz Araştırma Birimi Birim Yöneticisi Sedat Ozan Güreşen tarafından Gökçeada’da bulunan deniz canlılarının çeşitliliği müzedeki örnekler üzerinden detaylı bir şekilde aktarıldı. Ardından, gastronomik değeri bulunan deniz mahsulleri ile ilgili detaylı bilgi verilerek öğrencilerden gelen sorular yanıtlandı. Son olarak ise birim laboratuvarında yapılan araştırmaların mahiyeti ile ilgili bilgi verilmesi ve soruların yanıtlanması ile gezi sona erdi.