Sürdürülebilirlik Odaklı Uygulamalar
Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, 2024-2025 Bahar Dönemi boyunca sürdürülebilirlik temalı bir uygulama gerçekleştirdi. Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Özkan Yazar koordinatörlüğünde yürütülen çalışmada, derslerden artan malzemeler değerlendirilerek öğrencilerle birlikte çeşitli reçeteler geliştirildi ve özgün tabaklar hazırlandı.
Tamamen gönüllülük esasına dayanan bu uygulama ile hem öğrencilerin sürdürülebilirlik bilincinin artırılması hem de ders dışı deneyim ve tecrübe kazanmaları hedeflendi. Öğrenciler, artan malzemeleri yaratıcı bir şekilde kullanarak israfı önlemeye yönelik farkındalık kazandılar. Bu çalışma, bölümün sürdürülebilirlik yaklaşımını ve öğrencilerin aktif katılımını teşvik eden bir örnek olarak öne çıkmaktadır.