Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu

Rektörümüz Prof. Dr. Sedat MURAT Dünya Helal Zirvesi'nde yarışacak öğrencilerimizi ziyaret etti

Rektörümüz Prof. Dr. Sedat MURAT, Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN’ın himayelerinde 25-28 Kasım 2021 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek olan Dünya Helal Zirvesi 2021 ve 8. İslam İşbirliği Teşkilatı Helal Fuarı'nda yarışacak Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerimizi ziyaret etti.

Dünya Helal Zirvesi, dünyada gerçekleşen helal ile ilgili en son gelişmeleri ve eğilimleri ortaya koymak ve helal sektörünün geleceğine yön verecek kararları tartışmak amacıyla kurulmuştur. Bu sene ‘’ Yeni Çağın Yeni Normalleri: Helal Üretim ve Tüketimin Vazgeçilmezliği’’ teması altında 25-28 Kasım 2021  tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi‘nde Discover Events organizatörlüğünde İslami Ticareti Geliştirme Merkezi (ICDT), İslam Ülkeleri Standartları ve Metroloji Enstitüsü (SMIIC) işbirliği ile başta Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı olmak üzere, ilgili Bakanlık ve kurumların katkı ve destekleriyle 7.si düzenlenecek olan Dünya Helal Zirvesi, her yıl 55’i aşkın ülkeden, dünyanın dört bir yanından önde gelen akademisyenleri, araştırmacıları, paydaşları ve iş adamlarını helal endüstrisinin öncüleri ve politika yapıcıları bir araya getirmesi beklenmektedir.

Ziyarette Rektörümüz Prof. Dr. Sedat MURAT'a yarışmaya katılacak olan öğrencilerimiz bir ön sunum gerçekleştirdiler. Rektörümüz öğrencilerimiz tarafından sunulan menüyü tatma fırsatı bulurken, Rektörümüz öğrencileri çalışmalarından dolayı tebrik ederek yarışmada başarılar diledi.