Atölye Çalışması
Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'nda, 12.12.2024 tarihinde, Öğr. Gör. Özkan Yazar yürütücülüğünde gerçekleştirilen Unlu Mamuller dersi kapsamında, Türk mutfağının simgelerinden ve en seçkin tatlılarından biri olan, namını incecik hazırlanmış yufka tabakalarının arasına yerleştirilen ceviz veya fıstık gibi iç malzemelerle zenginleştirilmesiyle yakaldığı özgün lezzete borçlu olan BAKLAVA yapımına yönelik bir atölye çalışması düzenlendi.
Sanayi ve üniversite iş birliği çerçevesinde, etkinlik Gökçeada Simit Evi’nin malzeme ve usta desteğiyle gerçekleştirildi. Atölyede, burma cevizli baklava ve ev yapımı baklava çeşitlerinin hazırlanışı uygulamalı olarak gösterildi.
Etkinlik sonrasında, özenle hazırlanan baklavalar öğrenci ve personellere ikram edilerek tatlı bir final yapıldı. Gökçeada Simit Evi işletmecisi Sayın Kemal Kolçak’a, yüksekokulumuza sağladığı değerli destek ve katkılarından dolayı teşekkür ederiz.
,