Uluslararası Fuar
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanı Öğr. Gör. Zeynep Ceren Akkök, Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da 17-21 Şubat tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası Otel, Restoran ve İkram Ekipmanları Fuarı (IFC) kapsamında gerçekleştirilen "GastronomiX" Gurme Fuarı’na misafir şef olarak katıldı.
Dünya İslami Şefler Birliği Genel Başkanı Öner Çulfaz’a eşlik eden Öğr. Gör. Zeynep Ceren Akkök, fuarda Türk ve Osmanlı mutfak kültürüne ait lezzetlerinin tanıtılmasına katkı sağladı. Fuarda katılımcılara halka tatlısı ve helva-i hakani gibi geleneksel tatların sunumunu gerçekleştirilerek bu lezzetlerin tarihsel ve kültürel hikayeleri paylaşıldı.
Türk mutfağının zenginliğinin ön plana çıkarılmasının amaçlandığı etkinlikte, uluslararası ziyaretçiler ve şefler, sunumları büyük ilgiyle takip etti. Fuarda, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun gastronomi alanındaki katkıları da uluslararası alanda temsil edilmiş oldu.
Sonrasında Öğr. Gör. Zeynep Ceren Akkök tarafından Sofya Büyükelçimiz Sayın Mehmet Sait Uyanık’a gerçekleştirilen ziyarette, Türk mutfağının gastronomi eğitimindeki önemi üzerine ve gelecekte yapılabilecek işbirlikleri ile ilgili görüşmeler gerçekleştirdi.