Hakkımızda

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu (GUBY), 26 Ağustos 2008 tarihinde Resmî Gazete’de yayınlanan, 30 Temmuz 2008 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile kuruluştur.

Eğitim ve öğretim faaliyetine 2010-2011 akademik yılında Balıkçılık Teknolojisi ve Gastronomi, Organik Tarım İşletmeciliği, Kültürel Miras Yönetimi ve Restorasyon ve Konservasyon, Turizm İşletmeciliği lisans programlarıyla başlamış olan birimimizde Gastronomi Bölümü 2017-2018 akademik yılından itibaren isim değişikliğine giderek Gastronomi ve Mutfak Sanatları ismi ile öğrenci almaya başlamıştır. Balıkçılık Teknolojisi Bölümü, 18 Ocak 2017 tarihli YÖK Yürütme Kurulu Kararı ile, Organik Tarım İşletmeciliği, Kültürel Miras Yönetimi ve Restorasyon ve Konservasyon Bölümleri ise 02 Kasım 2018 YÖK Eğitim-Öğretim Dairesi Başkanlığı kararı ile kapanmış olup Turizm İşletmeciliği bölümüne henüz öğrenci alımı gerçekleştirilmemiştir.

Hali hazırda öğrencisi mevcut bulunan tek bölüm olan Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, sosyal bilimler alanında eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerini sürdürmektedir. Bölüm genel kontenjanı 55, toplam kontenjanı 57’dir. Yükseköğretim Bilgi Sistemi'nden (YÖKSİS) 25.10.2022 tarihinde alınan verilere göre 294 öğrencisi bulunan bölüm, 2021 yılında 32, 2022 yılında 44 mezun vermiştir. Eğitim dili Türkçe olup, öğrenim süresi dört yıldır. Öğrencilere yönetmeliklerde öngörülen stajlarını tamamlamaları halinde eğitim gördükleri programa ait Lisans diploması verilmektedir. Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunda beş öğretim üyesi, beş öğretim görevlisi, bir araştırma görevlisi olmak üzere toplam 11 akademik personel görev yapmaktadır.