Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu

Gökçeada Belediye Başkanı Bülent Ecevit Atalay’dan GUBY ve GMYO Ziyareti

Ziyaret

 

Gökçeada Belediye Başkanı Bülent Ecevit Atalay ve beraberindeki heyet, 30 Nisan 2024 tarihinde yüksekokulumuzu ziyaret etti. Başkan Atalay, Yüksekokul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hande Kandur Arslan'ın makamında başlayan ziyaretini, GUBY ve GMYO kütüphanelerinde yapılan toplantıyla sürdürdü.

Toplantının açılışında konuşan Başkan Atalay, Gökçeada'nın karşılaştığı sorunları iyi bildiğini ve çözüm odaklı bir yaklaşımla hareket ettiğini belirtti. Adada yaşanan sorunların çözümünde tüm paydaşların işbirliği yapması gerektiğini vurgulayan Başkan Atalay, akademik camiadan da destek beklediklerini ifade etti. Akademiden gelen; atık sorunu, toplu taşıma ücreti ve güzergah sorunu ile turizmde planlama eksikliği gibi konularda ise çözüm taraftarı olduklarını dile getirerek şu ana kadar attıkları adımları anlattı.

Başkan Atalay, Gökçeada'da faaliyet gösteren kurumların işbirliği içinde olmasının önemine değinerek, adanın çeşitli sorunlarının çözümü için işbirliği ve diyaloğun sürdürülmesinde akademik camianın öncü rol oynayabileceğini belirtti. Toplantı ilerleyen zamanlar için paydaşların beklentilerini belirleyip içerikleri başlıklandırarak yeni bir toplantıda buluşmaları kararı ve adanın refahı yönünde karşılıklı iyi niyet dilekleri ile sona erdi.