Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu

Girişimci Şef Sidar Budak, İşlenmiş Et Ürünleri Dersi Öğrencileriyle Çevrimiçi Buluştu

Çevrimiçi Söyleşi

Öğr. Gör. Özkan Yazar'ın yürütücülüğünü üstlendiği “İşlenmiş Et Ürünleri” dersi kapsamında, GUBY’li genç şef adayları, sektörde kendini kanıtlamış bir isimle çevrimiçi olarak bir araya geldi. Girişimci ve Şef Sidar Budak, öğrencilerle sektörel deneyimlerini paylaşarak, etin doğru işlenmesi, dry aged yöntemi vb., kaliteli etin nasıl elde edileceği, etteki yağ oranlarının önemi gibi konularda bilgi verdi.

Sidar Şef, yurtiçi ve yurtdışında birçok "Steakhouse" restoranının sahibi olarak sektörde öncü bir konuma sahip. Budak, şeflik ve restoran işletmeciliğiyle birlikte başarılı bir üretici olarak da tanınıyor; aile çiftliklerinden gelen doğal etleri, meraklıları için "Etin En İyisi" adlı e-kasap platformunun da sahibi. Söyleşide öğrencilere, kendi deneyimlerinden yola çıkarak sektörel ipuçları ve püf noktaları aktardı. Etin işlenmesi sürecinde önemli olan detayları vurgulayarak, öğrencilere sektördeki pratik bilgileri aktardı.

Söyleşinin planlanan süresi olan 1 saat, genç şef adaylarının ilgisi ve aktif katılımıyla 1,5 saate uzadı. Öğrencilerin sorularını içeren interaktif bir bölümde, Sidar Şef, merak edilen tüm konuları açıklayıcı ve detaylı bir şekilde cevapladı.

Bu etkileşimli söyleşi, öğrencilere sektördeki pratik deneyimleriyle ilham verirken, Sidar Şef'in bilgi ve tecrübelerini aktararak onların mesleki gelişimine katkı sağladı. Kendisine, sonraki dönemlerde tekrar buluşmak umuduyla teşekkürlerimizi sunuyoruz.