Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu

Mezunlarımızdan Şef Hasan Kaplan ile Ekşi Maya Ekmek ve Pizza Temalı Workshop& Söyleşi

Etkinlik

27.02.2023 tarihinde yüksekokulumuzda düzenlenen etkinlikte, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri ile mezunlarımızdan Şef Hasan Kaplan bir araya geldi. Etkinlik İlk olarak,  ekşi maya ile yapılacak ekmek ve pizzaların  hamurlarının hazırlandığı worrkshop ile başladı. Hazırlanan hamurların mayalanması için dinllenmeye bırakılasının ardından söyleşiye geçildi.

Söyleşide Şef Hasan Kaplan'ın  Gökçeada'da’ geçirdiği öğrencilik dönemiyle ilgilii anılarını ve tecrübelerini paylaşmasının ardından, ekşi maya ile tanışma hikayesini paylaştı. İlEkmek yapımında aldığı olumlıu geri dönüşler ve talepler sonucunda kariyeri ile ilgili olarak illekırılma noktaları ve ibundan sonrası için sahip olduğu ideallerini aktardı... Öğrencilerden gelen soruların yanıtlandığı soru cevap bölümüyle birlikte söyleşi sona erdi. Mayalanmaya bırakımış olan hamurların Hasan Şef ve öğrencilerimizin elinde lezzetli ekmeklere ve pizzalara dönüşeceği, workshop'un ikinci bölümüne geçildi. Bu bölümde, merakla beklenen ekmek ve pizzaların hamurlarının hazırlanması ve hazır olan ürünlerin fırına girmesi ile fırınlardafırınlardan gelen güzel kokular eşliğindegünü abbeklem eyl safhasına geçilra verilirkensen zor Yüksekokul Müdür Yardımcımız Öğr. Gör. Özkan Yazar tarafından,, yoğun temposuna rağmen tüm gününü yüksekokulumuzdaki etkinliğe harcaması vesilesiyle Şef Hasan Kaplan'a teşekkür belgesi takdim edildi. Son olarak, merakla beklenen ekmekler ve pizaların hep birlikte tadılmasıyla birlilte etkinlik sona erdi.

Bir zamanlar kendisinin de öğrenci olarak yer aldığı GUBY ailesine, bu defa kendisiyle aynı yollardan geçmekte olan şef adayı öğrencilere bilgi ve tecrübesiyle destek olmak için gelen mezunumuz Hasan Şef’e bu ziyaretinden dolayı GUBY ailesi adına tekrar teşekkür ediyoruz.