Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

2010 yılından itibaren Gastronomi Bölümü olarak öğrenci kabul eden GUBY Gastronomi Bölümü 2016-2017 yılı itibariyle ismi Gastronomi ve Mutfak Sanatları olarak değiştirilerek, ilgili eğitim öğretim yılı itibariyle öğrenci almaya başlamıştır. 

Bölümde verilmekte olan dersler ilgili dönemleriyle beraber ekte yer almaktadır. 

 

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı: Öğr. Gör. Özkan YAZAR


Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Elemanları:

  • Öğr. Gör. Özkan YAZAR
  • Öğr. Gör. Özge BÜYÜK
  • Öğr. Gör. Ufuk ATEŞ
  • Öğr. Gör. Zeynep Ceren KÖSE
  • Araş. Gör. Necati KARAKAŞ
  • Dr.Öğr.Üyesi  Müesser KORKMAZ (13/b-4 ile görevlendirildi)

Gastronomiye ilişkin kavramlar ve bu kavramlara ilişkin araştırmalar gün geçtikçe önem kazanmaktadır. Doğal çevre üzerindeki talepler ve bu taleplerin etkileri, gastronomi ve gıda sistemleri konusunda uzman olmayı önemli bir duruma getirmiştir. Gıdaların üretimi, işlenmesi, dağıtımı ve tüketimi konularında seçimlerimizin büyük etkisi vardır. Eğitimli gastronomlar, bu etkiyi olumlu ve verimli kılacak temel unsurlardır. Gastronomi; bizim kimlik ve kişilik duygumuzla da ilişkilidir. Gastronomi çalışmak; bizleri tarihimizle, kültürümüzle ve toplumumuzla yeniden ilişkilendirecektir. Bizlerin sürdürülebilir ve yaratıcı yeteneklerini geliştirecektir.
ÇOMÜ GUBY Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü; Türk Mutfağı'nı çok disiplinli ve Yeni Gastronomi (İyi-Temiz-Adil) anlayışı içinde, Akdeniz Mutfağı'ndaki yerini de dikkate alarak araştırmayı amaçlamaktadır. Öğrencilerimiz uzmanlık alanlarıyla ilgili olarak yurt içinde ve yurt dışında Tematik ya da Bölgesel Stajlarla, uygulamaya yönelik çalışmalar yapmaktadır. Yabancı Dile önem verilen bölümümüzde; Fransızca, İngilizce, İtalyanca ve Yunanca dersleri bulunmaktadır. Gastronomi Bölümü; gıda ve hizmet sektörlerine, Gastronomi Bilimlerine çok disiplinli ve sürdürülebilir bir yaklaşımla bakan Gastronomlar yetiştirir.